Ring oss 021 - 17 19 60

Vi bryr oss om miljön

Vi är måna om att de tjänster och produkter vi erbjuder lovar hög hållbarhet. För oss är det lika viktigt att det vi säljer håller länge, som att vägen dit kännetecknas av långsiktighet. Genom att noga se över de villkor som gäller för de som tillverkar våra produkter, och välja transporter som har mindre miljöpåverkan, så bidrar vi till en önskvärd samhällsutveckling.

Så långt vi kan väljer vi frakt med båt framför exempelvis lastbil. Detta för att lastbilstrafik i snitt kräver tio gånger mer energi per ton och kilometer än tåg och båt.

Vi gör skillnad

För att ytterligare bidra till en mer hållbar utveckling så samarbetar vi med en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation – ZeroMission. Med deras analyser av hur våra transporter påverkar miljön kan vi kompensera transporternas koldioxidutsläpp.

ZeroMission samarbetar i sin tur med certifieringsorganet Plan Vivo, vars projekt Khasi Hills RDD+ i Meghalaya, Indien vi aktivt stödjer. Syftet med projektet är att hjälpa till att minska avskogningen och på så sätt hindra koldioxid från att bidra till växthuseffekten. Länkar till projektet hittar ni på vår hemsida.

Vill du vara med?

Vi vill att du som kund ska ha möjlighet att få vara en del av detta och själv bidra till en mer hållbar utveckling. När du köper produkter av oss får du en möjlighet att klimatkompensera ditt köp och vi ställer naturligtvis också upp på detta genom att själva alltid klimatkompensera. Med din hjälp blir det ännu bättre. Oavsett om du är en frekvent eller enstaka köpare. Ju fler desto bättre.

Har du tankar och idéer om detta och vill du bidra eller samarbeta på något annat sätt så får du gärna kontakta oss.